Streekproducten

De filosofie van onze beenhouwerij

Wij bij Peeters blijven er voor kiezen om het verschil te maken met voeding uit de fabriek, en maken nog steeds op ambachtelijke wijze het grootste deel van onze aangeboden producten. Hierbij vertrekken we van streekeigen ingrediënten en de aloude recepten die we van onze (groot-)ouders erfden en die we traditioneel in onze dagelijkse keuken gebruiken. Het gaat om eerlijke producten, smaakvol met liefde en vakmanschap gemaakt. Noem het gerust een stukje erfgoed.

Hagelands hoekje

In de loop der jaren gaat er gelukkig opnieuw meer aandacht naar producten uit eigen streek. Authenticiteit is daarbij één van de kernwoorden, naast plaatselijke tewerkstelling en ecologie. Omdat we volledig achter die gedachten staan, hebben we in de winkel het Hagelands hoekje, waar je een aanbod vindt van streekgebonden producten uit onze regio.

De Streekproducten Vlaams-Brabant vzw verzamelt sinds zijn ontstaan allerhande informatie over de streekproducten van Vlaams-Brabant. Ga zeker eens een kijkje nemen op hun website. Ook Beenhouwerij Peeters vind je daar terug, naast recepten en tips bij het gebruik van producten uit onze streek.
 
link naar Straffe Streek

Culinaire ambassadeur van de Vlaams-Brabantse streekproducten

Kwinten De Paepe    Kwinten De Paepe wordt de nieuwe culinaire ambassadeur van de Vlaams-Brabantse
streekproducten. Hij is de chef van het Leuvense restaurant Trente, en ontving de prijs van Beste Jonge Topchef in Vlaanderen van restaurantgids GaultMillau. Als culinaire ambassadeur met kennis van de horecawereld werkt hij graag en veel met streekproducten.

subitem 

broodjes

subitem 

dagschotels

subitem 

Italië op je bord

subitem 

onze specialiteiten

huidige pagina 

streekproducten

 

Contacteer ons

adres

 Beenhouwerij Peeters
 Stationsstraat 102
 B-3400 Landen

telefoon

 011 88 13 14 

www.beenhouwerij-peeters.be

 

          Beenhouwerij Peeters logo