Historiek

3 generaties geleden ...

prijsbeest van Peeters    Beer Sossis, daarmee is het allemaal begonnen. Onze grootvader Albert Peeters (Beer) startte initieel met een huis-aan-huis ronde met ... pensen (vandaar zijn bijnaam). Tot het idee rijpte om een beenhouwerij te beginnen. Samen met onze grootmoeder Paula Savonet begonnen ze in 1942 - in volle oorlogsjaren - een kleine winkel in de Pepijnstraat in Landen, gecombineerd met het zelf kweken van varkens.

 

1968: Freddy en Jenny nemen over

In die tijd was er in elke buurt en wijk wel een slagerij. Freddy was een bekend gezicht, en graaggezien in het dorp. En dankzij Jenny en haar inventieve keuken floreerde de zaak, en werden er naast het vers vlees ook reeds bereide gerechten verkocht: nog niet zo evident in die periode.

   
 Freddy Peeters en Jenny Lintermans Knusse winkel   Pepijnstraat anno 1969

 

1996 : de grote stap

Maar het noodslot sloeg toe: onze papa Freddy werd ongeneeslijk ziek, maar liet ons niet zomaar achter. Onder zijn impuls werd besloten een pand in de Stationsstraat aan te kopen, om daar een moderne, grotere winkel uit te bouwen. Op 6 januari 1996 was het zover: een splinternieuwe winkel met een ruim werkhuis luidde het tijdperk van de huidige generatie in. De broers Gary en Jerry stapten in de zaak, onder het goedkeurend oog van mama Jenny. En vandaag staan zij beiden nog steeds paraat voor al uw wensen!

   
 in de Stationsstraat, voor de huidige verbouwing    Enthousiast team anno 2000

 

2012: volledige verbouwing

Begin 2012 werd de winkel, tussenruimte en bureau volledig gestript, een nieuwe, grotere koeltoog geplaatst en  broodjesbar toegevoegd. De winkelruimte is daarmee zo'n 30% groter geworden. 
Resultaat is een eigentijdse, klassevolle winkel met alle voorzieningen van vandaag. Maar wél met een duidelijke link naar de roots, want de unieke sfeer die je bij beenhouwerij Peeters altijd al vond, die willen we behouden.
Neem een kijkje in de winkel, of nog beter, kom langs!

huidige pagina

 historiek

subitem

 de winkel

subitem

 betalen

subitem

 het team

Contacteer ons

adres

 Beenhouwerij Peeters
 Stationsstraat 102
 B-3400 Landen

telefoon

 011 88 13 14 

www.beenhouwerij-peeters.be

 

          Beenhouwerij Peeters logo